DIY och Steg-för-steg

DIY – Leksakslåda med hjul (och ombre med Chalk paint)

20100316-1

Nu var det dags att ta tag i ett projekt som jag har haft på hyllan sedan förra sommaren, haha. Jag hade tänkt att den här lådan skulle fixas redan innan Liten kom till världen, men som höggravid under högsommaren fanns det inte så mycket energi till övers – bättre sent än aldrig, tänker jag!

20100316-7

Det allra första jag gjorde var att såga ut fyra hjul i trä, snabbt och enkelt, sandpappra kanterna så att man inte får flisor. Hjulen valde jag att hålla naturella, har varken oljat eller målat dem för att jag tyckte det såg mysigt ut mot färgerna jag använde till lådan.

20100316-8

Jag grundade trälådan med Chalk paint, i en ombre-effekt (du kan se hur jag gjorde det i videon jag bifogat längre upp här i inlägget). Den blå färgen är Annie Sloan’s Aubusson Blue – en klar favorit genom alla tider. Till den använde jag en vit färg.

20100316-2

Alla sidor fick varsitt eget litet motiv med den vita färgen. Jag var ute efter ett barnsligt, men samtidigt lite stiligt utseende och jag tycker ändå att jag fick till det ganska bra!

Två av sidorna fick lite figurer, lejon och björnar, och två av sidorna fick text; Colins prylar & Så mycket leksaker, så lite tid.

20100316-10

Hjulen fäste jag i lådan med någon typ av ‘bultar'(?) eller skruvar, kanske, jag vet inte alls vad de kallas men de är köpta på Biltema i alla fall, haha.

Framtill borrade jag ett hål och drog ett snöre så att Lilleman så småningom kan dra med sig lådan (och sina prylar) till dit han vill ha dem för stunden. Jag ser fram emot att se om han kommer tycka att det är skoj i framtiden. Ser framför mig hur en liten knubbig bebis på lite ostadiga ben knatar runt och fyller lådan med diverse; fjärrkontroller, blöjpåse, gosedjur och annat små knubbiga fingrar kan komma över, för att därefter köra med sig dem runtom i hemmet, haha!

20100316-3

Vad tycks?! Ni hittar mig med daglig inspiration på instagram – LinaKarolina.interior.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s