DIY och Steg-för-steg

PÅSKSPECIAL! Pyssel och mys.

20200224-45

Ja, nu kände jag att det var dags för en liten påskspecial här på bloggen! Jag och Lilla C har redan hunnit med en del påskpyssel – som även hunnit upp på Youtube som steg-för-steg-videos. Men, självklart tänkte jag ju som vanligt även dela med mig av våra små hittepån här på bloggen.

Vi gjorde ett påskris först med lite Boho-inspirerade påskdekorationer (du kan se videon här), men jag kände att just det påskriset inte passade särskilt bra in här hemma, så jag bestämde mig för att vi skulle göra ett nytt – och det slutade (tycker jag) mycket bättre! Det senaste kändes mer ‘jag’, liksom.

Ni kan förresten följa pyssel jag gör ihop med Lilleman under hashtag (på instagram) #diymedcolin , jag har även en egen kategori på min Youtube-kanal med samma namn, tänkte att det kan vara fint att samla allt jag gör ihop med honom i en och samma liten hög.

påskpyssel-1

Vi tog ett gäng träpärlor av lite större modell och målade dem med helt vanliga akrylfärger (och lite Chalk paint). Till pandornas öron användes bara mindre (svartmålade) träkulor som limmades fast med limpistol – håller bra som attans! I med ett snöre och de är färdiga att hängas upp! Busenkelt och det blir jättemysigt.

20200224-43

Visst ser det mysigt ut ändå?! Lite pastelliga färger och gulliga dekorationer. Grenarna var jag och Colin ute och knyckte vid huskanten. Det måste sett förbaskat kul ut när han guppade omkring där i vagnen på en knagglig gräsmatta och jag själv med en liten sax i högsta hugg, haha! Synd att jag inte fick med just den biten på film, för – som sagt – det lär ha sett lite udda ut. Jag ska försöka bli lite bättre på att filma lite omkring alla pyssel vi har för oss, så ni får ta del av hela processen i framtiden!

påsk-2

Näst upp var såklart att se till så vi hade äggkoppar här hemma, vilket vi inte hade någon alls, faktiskt. Så, återigen tog jag bara ett gäng träkulor och knöt ihop till en lagom stor ring. Hur enkelt som helst, det tog ingen tid alls, och kostade inte särskilt mycket heller. Perfekt för oss, haha!

Som ett litet slutsteg i påskpysslet gjorde jag ett litet experiment, jag ville se om det var möjligt att färga ägg med Chalk paint (det går ju såklart att måla dem med Chalk paint, då förslagsvis när de redan är kokta), men jag ville se om man kunde få till ett läckert utseende genom att färga dem i kokande vatten, så som man brukar göra med matvaror eller karamellfärg…

påsk-3

Så, jag googlade lite och fann ut att man normalt sett brukar blanda ungefär en tesked ättika i vattnet och ha i färg… så, det gjorde jag.

Till en början såg det ut som att det kanske skulle fungera alldeles utmärkt, men efter någon minut började färgen klumpa sig och bli som torrt puder nästan. Så äggskalen drog liksom inte åt sig färgen utan  la sig som prickar utanpå, kan man säga.

Kastrullen gick att göra rent utan problem, men jag skulle nog inte rekommendera att låta den stå, då hade nog färgen satt sig ganska hårt – så gör rent prylarna du använt på en gång när projektet är slutfört, haha!

Kanske att jag få experimentera lite till med äggfärgning innan påsken verkligen är här. Det skulle vara roligt att se hur olika livsmedel blir i färgerna, så det kanske kan bli veckans projekt med Lilla C! Vi får se vad tiden räcker till helt enkelt.

färgaägg-10

Så, om man kan färga ägg med Chalk paint… Jaa, både ja och nej. Det beror lite på vad man önskar för resultat skulle jag säga! Det blev inte alls som jag tänkt, men ändå tycker jag att äggen ser ganska trevliga ut på något vis, eller vad säger ni?

påsk-4

Hmm, jag kanske till och med gjorde helt fel när jag färgade äggen… en del säger att man färgar dem efter att man kokat dem, en del säger att man ska koka dem i vattnet som ska färga dem. Ja, vad vet jag! Jag får prova mig fram helt enkelt. Tur för mig att jag har en hel bamsekarta med ägg som snart går ut i datum!

I vilket fall som helst fungerade det jättebra att äta äggen, så helt bortkastat var det ändå inte, säger Colin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s