Linas bästa tips

Ordning och reda, smart förvaring!

Jag kommer hädanefter vara tvungen att tänka smart när det kommer till inredningen hemma. Smarta lösningar – framförallt när det kommer till förvaringen. Det ska på ett sätt bli ganska spännande då jag tidigare inte riktigt haft det tänket, men nu kommer jag inte undan, haha! Jag har den här veckan börjat rensa som en riktig dåre, både bland kläder, möbler och bland småprylar.

smartförvara.png

5 steg för hur du effektivt kan få mer plats hemma:
1. Sortera bort det som är trist eller inte passar.
2. Spara och vårda det du gillar.
3. Sälj eller skänk bort det som fortfarande funkar.
4. Släng det som inte gör någon glad.
5. Pyssla om vintergarderoben och häng undan det som du gillar i praktiska påsar och lådor.

Försök att utnyttja allt utrymme ända upp till taket!

Har du gjort ett bra jobb med de 5 punkterna så har du nu plats för att fylla på med lite nytt! Perfekt, minst sagt! Så, över till de prylarna du tänkt behålla (och de du tänkt fylla på med).

smartförvaring-11.jpgsmartförvaring--

Först ut bland smart förvaring är ju klart förvaring under sängen! Då vi ändå ska byta säng kommer vi skaffa sängben i högre modell, så att vi får plats med lite käcka sänglådor undertill! Det känns som att det lär vara den absolut smartaste förvaringen någonsin, egentligen?! Sängen står ju där ändå, den ytan är ju redan borta så att säga. Så kan man då utnyttja ytan extra med ett par lådor – hur bra är inte det?! Kanske oavsett om man har platsbrist eller inte. Klicka på bilden ovan för att komma till ett gäng riktigt smarta (och billiga) under-sängen-lådor!

Annan smart förvaring är ju att utnyttja all yta, verkligen all! Dörrarna till inbyggda garderober, till exempel, eller lite extra förvaring på hängarna.

smartförvaring-.png

Med smart förvaring tycker jag även organisering hör till. Ordning och reda, det ger mer utrymme till övers! Jag satt och dammsög nätet lite efter smarta produkter och hittade faktiskt ett par olika sidor! (Det här är inget samarbete, det är bara ett par heta tips på sidor jag snubblade över). Dels hittade jag SmartaSaker.se – där finns mängder av fiffiga prylar för förvaring och organisering. Jag kastade bland annat ner en kabelhållare i kundkorgen – för hur störande är det inte att ha sladdarna över hela skrivbordet till exempel? Perfekt! Du hittar den här.

smartförvaring.png

Någonting som tar extremt mycket plats hemma hos oss är kläder. Kläder, jackor och skor. Så, jag känner att jag behöver få lite ordning på det kalaset också faktiskt. Men det känns inte särskilt attraktivt att kasta upp saker på vinden, bara sådär, inte när det varit inbrott i förråden där uppe. Dessutom har vi ett väldigt litet förråd.

Så, till det har jag hittat mängder av olika alternativ! Dels har vi sakerna på bilden här ovan, ett supersmart skoställ som rymmer mängder av skor (går att hänga på en dörr), samt väggförvaring med tyg som inte tar särskilt mycket plats. En sådan får det nog faktiskt bli på insidan av ett par utav garderoberna hemma! Eventuellt en i badrummet med, vi får se!
Vidare slår det ju faktiskt aldrig fel med saker som har mer än en funktion – sittbänk/sidobord med förvaring till exempel. Supereffektivt!

exrtahyllor www.forvara.se
En hylla på en hylla – det skulle kunna göra underverk hemma i våra köksskåp faktiskt!

Medans vi ändå är inne på sko- och klädförvaring, kan jag passa på att tipsa om en annan sida jag hittade; Förvara.se. Bara namnet är ju toppen, eller hur?! Där hittade jag bland annat mängder av under-sängen-lådor av olika slag (både med och utan fack för t ex skor).

fovara logo

En annan sak jag fastnade för var deras paket med Cederträ. Det ska tydligen hålla kläder som är instängda i garderober fräscha. Det känns som att det helt klart är värt att prova då garderoberna hemma är allt annat än nya, haha! Kläder som råkar ligga längst in på hyllorna, lite för länge, får liksom en dålig lukt och de får kastas i tvätten även om de är rena. Så, jag får definitivt prova det där med Cederträ känner jag! Det finns i mängder av olika varianter; det finns luktpåsar, små kuber (eller bollar) som man liksom bara lägger vid kläderna, plattor att hänga upp bredvid galgarna, med mera! Spännande tycker jag! (Hoppas det fungerar, haha!) – Någon av er läsare som provat?! Förutom att fräscha till doftmässigt ska rödcederträ tydligen vara effektivt mot silverfiskar, pälsänger och malar. En naturlig skadedjursbekämpning kan man säga. (Man kan även lägga det i skafferiet mot mjölbaggar)!
Förutom att reglera dofter och skrämma bort insekter så har träet en naturlig förmåga att torka upp överflödig fukt vilket motverkar mögel och bakterietillväxt.

Du hittar ett riktigt prisvärt och smart paket med Cederträ här!

cederträ.png

Om man känner att hela livet är hopplöst och hela hemmet en enda stor röra kan man lägga upp allting som ett veckoprojekt! Ta en liten del åt gången, varje vecka och strukturera upp allting efter det som passar just Er familj bäst.

Till exempel:
Vecka 1: Skapa badrumsförvaring; rensa, sortera och lägg ut sådant som inte behöver vara där. Kanske har ni alldeles för många handdukar? Eller behöver någon bättre lösning för dem?
Vecka 2: Säsongssortera garderoben! Packa de kläder som inte har säsong (det tar ju otroligt mycket onödig plats om man inte har så gott om utrymme!) i vakuumpåsar och lägg i förrådet om du har ett sådant, annars kanske det skulle kunna vara sånt du kastar ner i sänglådorna under sängen?
Vecka 3: Skor. Alla dessa skor. Det kanske behövs en sänglåda så man kan förvara en del skor under sängen, de där som inte används så ofta? Eller en smartare skohylla i hallen med plats för fler (eller färre?) skor. Ett skoskåp?
Vecka 4: Mössor och vantar. Själv har jag på tok för mycket sådant på hatthyllan! När jag ska ta ner en mössa ramlar 20 andra ner i samma veva, typ. Så, en vecka kanske ska läggas åt att försöka få till en riktigt smart lösning för det?!
Och så vidare…

Gå igenom rum för rum, skriv ner det du vill och behöver ordna för att minska kaoset. Prioritera sedan vilket rum som är viktigast, börja där och ta sakerna bit för bit. Gör inte för stora uppdrag åt gången, det blir inte bra då – ta allting med ro och se till att det blir lättsamt att fixa i ordning istället för att dundra på och låta allting bli överväldigande. Har du väldigt ont om tid, ja ta två veckor – eller en månad – på dig för varje projekt istället!

smartforvaring.png

 

affiliate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s