Hemma hos Lina

Dags för bebis-inredning igen!

Det här blev nog den snabbaste visiten i en lägenhet någonsin för mig, haha! Vi flyttade hit i mitten på April, men av lite olika anledningar har vi nu beslutat att flytta tillbaka till härliga Göteborg och flyttlasset går i mitten på November. Därför har jag (såklart redan nu, haha) börjat inreda den nya lägenheten i huvudet och redan börjat planera hur jag ska lägga upp allting.

Idag bor vi i en 3 rok på 75kvm, ungefär, och lägenheten vi flyttar till är en 2 rok på hela 81kvm (om jag inte minns helt fel). I vilket fall så är det en väldigt stor tvåa, större yta än vi har nu, men fortfarande finns bara ett sovrum. Lilla Colin kommer få ha sin säng inne hos oss i vårat sovrum, men resten av hans saker, lekhörna och annat, kommer få sin del i vardagsrummet (som är ganska stort till ytan). Så, även om jag kommer vilja få hela vardagsrummet enhetligt och inte alltför ‘barnsligt’ med massa figurer överallt vill jag samtidigt ändå inte få bebis-hörnan att se steril och för vuxen ut. Det kommer bli en liten utmaning i sig, det känner jag mig rätt säker på, men utmaningar är skoj – alltid!

linje-1

elloskollage-1.png

Style my week Veckopåsar, 399kr
Majvillan Poster, 180kr
Våffelvävd filt Elodie Details, 499kr
Dude Packing Förvaringslåda, 129kr
Bamboo Muslin filt blå, 199kr

linje-1

Vi har bestämt att Colins hörna (och då även resten av vardagsrummet) ska få gå i mycket blått, ett starkt önskemål från pappa Kelly. Vad han inte vet är att jag spånar på lite rosa nyanser som kommer gå fint ihop till det också, haha. Det rosa får dock inte ta över så att det blir alltför puttinuttigt, men jag blir så himla glad av rosa så det känns för mig givet att få in det någonstans i lite detaljer ändå! Men, just den delen får bli en överraskning för mina två herrar (Schhh)!

Det ska bli enhetligt, men samtidigt är planen att dela av lite grann med textil golv till tak, så att man får känslan av att det är två olika delar, liksom. (Ibland har jag verkligen svårt att få till orden kring planer och tankar känner jag, haha)! Det ska gå ihop, men inte smälta ihop.

Jag har ett gäng gamla dynamitlådor som jag kom över häromdagen som står på tork efter en ordentlig rengöring här hemma nu. Allihopa har lock vilket gav mig en superidé om att de ska få komma upp på väggen och gömma undan lite fulteknik, såsom sladdar och annat som vi (jag) inte vill ha liggandes framme, i nya hemmet sedan. Förhoppningsvis hinner jag måla om dem och fixa gångjärnen på locken redan nu i veckan så är de bara att skruva upp efter flytten sedan. (Video och steg-för-steg kommer komma upp på Youtube när det projektet är färdigt). Om lilleman här hemma tillåter så påbörjar jag kanske målningen redan imorgon. Då lär de ha torkat och är redo att fixas till – hoppas jag.

linje-1

elloskollage-2.png

Kids Concept hylla, 799kr
Kids Concept Fåtölj, 1299kr
JaBaDaBaDo Nattlampa elefant, 199kr
Sittpuff Neo Mammut, 599kr
Sittdyna Candice i tvättat lin, 799kr
Vinter & Bloom Cuddly pläd, 379kr

linje-1

Lägenheten vi ska flytta till är en gammal lägenhet, väldigt charmig, men den kommer behöva piffas upp en hel del. Vi kommer få måla om och fixa fönsterkarmarna (eventuellt även lägga in nya golv i sovrum och vardagsrum). Då har jag börjat snegla åt lite olika nyanser av Kalklitir för väggarna, men jag har absolut noll erfarenhet av att arbeta med den färgen, så jag har inte full koll på hur man egentligen gör. Om Du har målat med den tidigare får du hemskt gärna dela med dig av dina erfarenheter och om hur det är att måla med den här nere i kommentarerna.
Är färgen tjock/väldigt trög att måla med? Snabbtorkande? Svår? Hur många lager krävs för att täcka vitmålade väggar? Osv… Hade varit guld värt att få lite input innan jag beställer hem 20 liter färg, haha! (Det här med att köpa provburkar för att känna av läget innan jag bestämmer mig finns inte riktigt i min personlighet).

Som vanligt kommer ni få följa med i processen för allting, både här, på instagram och förhoppningsvis kommer jag även hinna med att dela med mig av videos på hela kalaset på min Youtube-kanal (vilken jag från nu tänkte ta upp igen, så gott jag kan, och arbeta lite flitigare med än vad som blivit av senaste två åren).

Sådär ja, där fick ni ta del av lite planer och lite om hur vår närmsta framtid kommer se ut. Mer uppdateringar inom varje projekt kommer dyka upp lite pö om pö, allteftersom. Så, håll dig uppdaterad! Du kan följa bloggen genom att knappa in din e-post i kolumnen till höger (surfar du via mobilen skriver du in den nästan längst ner på sidan), då får du ett mail varje gång ett nytt inlägg dyker upp, ingen annan reklam eller spam kommer dimpa ner i din inkorg.
Annars kan du följa mig på instagram för daglig inspiration och tillfälliga storys!

 

Inlägget innehåller affiliate-länkar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s