Hemma hos Lina

Homestyling: Lillerummet fortsättning – Att en väggfärg kan göra så mycket…

20190722-9-2.png

Att en skvätt färg på väggarna kan göra så himla mycket. Först tänkte jag ju att jag inte ville måla väggarna i nya hemmet för mycket, mest på grund av att allting är helt sprajlans nytt (en helt nyrenoverad lägenhet), men jag blev inte helt nöjd med någonting jag försökte mig på när väggarna var kritvita… för mig känns helt vita väggar väldigt opersonligt och platt. (Det räcker oftast med en liten, liten nyans upp eller ner för att få till den där lilla pricken över i som vi alla trånar efter).

barnrum vägg

Men, jag är ju inte direkt känd för att få till en liten prick över i – jag tar alltid ut svängarna så långt åt ena hållet det bara går på en gång, haha. Så. Jag bestämde mig för att måla väggarna i lillerummet med en dov, mörk och flammig blå färg. Från vitt ljust till dovt mörkblått alltså. Och vilken skillnad. Så himla otroligt vilket liv det gav åt hela rummet.

Det helt fantastiska kaninhuvudet köpte jag hos Sprall (du hittar det här) och inom bara någon dag damp en avi ner i brevlådan. Jag vet inte varför, men jag brukar alltid fastna för de ‘fulsnygga’ sakerna, haha. Som det här djurhuvudet till exempel. Lite skevt, lite spretigt och lite skrynkligt. Men jag föll pladask och jag tycker att det gör sig hur bra som helst just precis där det hänger! Jag älskar det!

Här hittar du en hel del jättehärlig inredning till barnrummet!

20190712-9

Färgen på väggarna lyfter verkligen en personlighet till hela rummet, framhäver varenda liten detalj på bästa sätt. Här kan du se hur hela kalaset såg ut innan den blå färgen kom upp på väggarna.

20190712-14

Alltifrån de rosa små stjärnorna (som jag köpte här), till de små Converse-skorna som hänger på klädstången syns och tar sin förtjänta plats mot den ojämna väggfärgen.

20190712-2.png

Väggarna målade jag helt själv, det var inget svårt alls. Bara för att färgen i sig är ojämn i nyans vill man liksom lura sig själv och tro att man inte riktigt klarar av det. Men, det är i själva verket busenkelt. Det enda man egentligen behöver tänka på är att aldrig måla i samma riktning, haha. Kasta på färgen (ojämnt mycket färg på penseln) och rikta penseldragen åt alla möjliga konstiga håll och kanter så blir resultatet toppen! Den helvita väggen krävde två strykningar och sedan vart hela kalaset färdigt.

Färgen jag använt heter St Pauls Blue, Lady Minerals och finns att köpa lite varstans, även online.

20190712-22

Till och med den blå lilla trästolen framhävdes av väggarna. Det var jag faktiskt lite orolig för då den också är blå, att den liksom skulle försvinna för mycket mot väggen. Men, jag hade fel. Den passar superfint där nu! Eller hur?!

20190712-8

En vän till mig avrådde mig från att ta in ytterligare en färg på något så stort som en hel möbel när jag nämnde att jag funderade på en mintgrön nyans på den gigantiska byrån jag släpade hem häromveckan. Och jag måste erkänna att hennes tips och råd alltid brukar vara de bästa för mig när mina planer börjar bana iväg alltför snävt. Men, jag ångrar verkligen inte att jag inte kunde låta bli den gröna färgen, jag tycker att det blev ännu mer lekfullt och härligt med en bamsebyrå i knallgrönt, haha!

Till den här byrån använde jag mig utav Milk paint, en färg som jag startade min karriär med, men som liksom fått stå och damma på Glömt-bort-hyllan alltför länge nu. Det var superkul att ta fram mixern och måla med den här fantastiska färgen igen måste jag säga. Det är så superduper-enkelt att få till ett naturtroget, gammalt utseende med den typen av färg. Så enkelt att man nästan skäms!

Hur jag målade byrån i steg-för-steg kan du se här.

20190725-4

Dessutom fick jag en ficka att fästa på lillesängen av min mor häromdagen. Visst blev den hur fin som helst?! I fickorna kommer skallra, nappar och snuttis få ligga redo till bebis, så de finns nära till hands.

Jag var även förbi och hälsade på när mamma åkerbrukade gamla bomullslakan och sydde upp små lakanset till spjälsängen (bild på dem får komma upp när jag hunnit tvätta upp allting och lägga det tillrätta). Men jag kan avslöja redan nu att resultatet blev hur bra som helst!

Här kan du hitta påslakanset för barn och baby till okej priser!

Och om du vill hålla koll på vad min mor pysslar med (en riktig DIY-stjärna), hittar du hennes instagram här, en kanal hon driver ihop med min syster. Det finns även videos att tillgå för att se exakt hur de gör alla prylar.

20190722-13

Den broderade nallen du kan skymta på hyllan här, är en gammal nalle jag sydde (och broderade tills fingrarna blödde) för längesedan. Det tog sin tid, minst sagt, då varje liten kroppsdel är broderad med blommor och mönster, spets och pärlor, men jag blev ändå nöjd med hur resultatet kom upp i slutändan. Jag tror det tog ungefär ett halvår innan nallen satt färdig, haha. Och strax därefter påbörjade jag en liknande, fast en kanin istället. Den ligger i delar, ofärdig, fortfarande. Men kan ska kanske ta tag i det där projektet och färdigställa den någon dag… jag kan ju ändå inte springa ute i den här värmen… Ja, påsen med alla pärlor och kanindelar ligger längst ner i mitt pysselskåp här hemma, kanske får bli att jag plockar upp det under dagen, jag får se.

Yeass, så här ser det i alla fall ut hittills. Vad tycker du?! Gillade du de ljusa väggarna bättre, eller tycker du också att rummet fick sin personlighet med väggfärgen?

affiliate

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s