DIY och Steg-för-steg

Betong-look med Chalk paint

Sådär då! Då har jag (efter en hel del experimenterande) kommit fram till ett snabbt och verkligen busenkelt sätt att skapa en verklighetstrogen betong-look med Chalk paint!

Det enda man behöver för det här projektet (förutom biten man målar om då såklart) är två färger; svart och vit, vatten, tvättsvampar och en pensel!
…någonstans där man kan slabba omkring ordentligt utan att förstöra en nyslipad parkett kan också vara bra att ha…

Den här tekniken fungerar i princip med vilken färg som helst, men eftersom att det är mycket vatten inblandat krävs det att färgen du använder är vattenburen/vattenlöslig. Jag valde – som nästan alltid – att använda mig utav Annie Sloan’s Chalk paint dels på grund av att den torkar snabbt och dels för att man kan göra nästan vad som helst med den, man behöver liksom inte tänka särskilt mycket på vad man hittar på, det mesta fungerar och blir hållbart. Färgerna jag valde heter Graphite (svart) och Old White (en krämig vit).

 

Jag valde att ha två tvättsvampar i mitt projekt, en som jag dränkte i vatten och stöpplade omkring med de olika nyanserna och en torr till att liksom suga upp överflödet av vatten från min canvas och få en lite mer ‘prickig’ duttning med.

Tvättsvampar är någonting jag alltid har nära till hands när jag målar – ett måste bland målarredskapen om du frågar mig!

En sprayflaska med vatten är fenomenal att använda när man ska spraya ut och jämna ut skarpa kanter som lätt bli när man använder en svamp att stöppla med!

Just den här gången tänker jag faktiskt att det här kan bli en riktigt tjusig tavla, det ser precis ut som ett betongblock – men väger ju betydligt mindre! En rätt schysst tanke jag får upp i huvudet är den här inramad med en guldig, snirklig ram, ni vet en sån där gammeldags modell.

Jag tror att det kan ge en rätt frän kontrast. Vi får se vad jag finner ut i slutändan, haha. (Jag kan såklart måla upp liknande på beställning om någon skulle vara sugen att hänga något liknande på väggen hemma)!

…jag använde mig av lite olika tekniker för det här projektet, lättast är om du kikar på videon för att se exakt steg-för-steg hur jag gjorde:

 

2 reaktioner till “Betong-look med Chalk paint”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s