Lite allt möjligt annat

‘Oh sweet Sally’

ohsweetsally-3.png

När jag gör saker gör jag det alltid med känsla, oavsett hur mycket jag försöker låta bli är det alltid min sinnesstämning som styr hur allting slutar. Och mitt humör, i sin tur, är styrt av det mesta runtomkring mig; väder, årstid, människor i min närhet, färger på väggarna…

fixad-20180815-10

Idag sken solen in genom sovrumsfönstret och jag kände all sprudlande energi så fort jag slog upp ögonen. Att vakna av en solstrimma som kikar in genom persiennen gör mig sådär helt tokigt lycklig. Jag står upp ur sängen med en känsla av av att vara odödlig och är helt säker på att ingenting kan förstöra den dagen. Den känslan är så härlig och jag kan bara önska att alla har minst en sak, om än så liten, som fyller hela kroppen med liknande glädjeskutt.

fixad-20180815-11

Jag lät dagens härliga uppvaknande välja färger till dagens verk. Det blev (helt utan att jag egentligen tänkte på det) mycket rosa, gult, en del lila och så vart där en skvätt – helt otippat för att vara jag – en ganska stor klick orange. Jag vet inte om ni tänkt på det, men jag använder aldrig orange i någonting. Faktiskt, så ogillar jag orange, egentligen. Men här blev det helt rätt och färgkombon på den här tavlan gör mig riktigt glad! (Jag kan inte tro att jag faktiskt skriver det här), men det orange gjorde hela tavlan! Den berömda pricken över i:t skulle jag nog vilja påstå.

fixad-20180815-12

Jag tror att alla kreativa själar har en riktig sprattelgubbe inne i huvudet. En sprattelgubbe som vi vissa dagar rent av avskyr, densamma som vi andra dagar avgudar och har så mycket att tacka för. Beroende på i vilket tempo och åt vilket håll de sprattlande lemmarna går åt under dagen faller vårt skapande i olika riktningar. Det kan sprattlas i silkeslen sorg, skär ilska eller av renaste lycka, men tro mig; sprattlas, det gör det minsann! Med mitt rosa-orange-gula färgfyrverkeri dagen till ära sprattlades det definitivt av harmoni och glädje. Fröjd.

fixad-20180815-13

Idag blev det mycket mer tonade färger än vad jag har arbetat i under senare tid. Under en period har jag jobbat i olika färglager och låtit kontrasterna mellan de valda kulörerna spela sin roll i tavlorna, men idag kände jag för att sudda ut kanterna mellan färgerna och lät dem tona över i varandra. Det kändes helt rätt, i alla fall för idag. Vem vet vad jag hittar på imorgon!

fixad-20180815-15

Egentligen vet jag aldrig hur den här typen av tavla kommer att sluta. Jag har ingen som helst bild i huvudet om vad det är jag önskar för slutresultat. Jag liksom bara känner när den är färdig (och när den inte är det).

fixad-20180815-25

Att det emellanåt hamnar en del färgstänk på väggar, golv och prydnadskuddar är någonting jag för alltid kommer våga vägra bry mig om, haha! Det är helt klart värt det, varje gång jag får lov att skvätta färg hej vilt omkring mig. Och det(!) mina kära vänner, skvätta färg, det får jag göra varje dag, om jag vill – sådetså!

ohsweetsally-1.png

Den färdiga tavlan döpte jag helt spontant till ‘Oh sweet Sally’. Namnet bara poppade upp i huvudet på mig när jag satt där med spritpennan i högsta hugg och skulle klura ut ett namn. Fråga mig inte varför just det smög upp i tankarna, men så var det och så fick det också bli! Hon mäter ca 76x64cm och finns nu i Butiken här på sidan, fullt redo för adoption!

Och förresten, glöm inte att följa mig på instagram, där dyker det upp ny inspiration och nya äventyr mest hela tiden!
Inrednings-kontot hittar du här, och mitt privata konto (med mer utav mina målningar) hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s