DIY och Steg-för-steg

Rost imitation

logo-12.png

Äntligen(!). Jag har så länge velat försöka mig på att måla just rost – och nu äntligen tog jag mig tiden till det!
Det här är mitt allra första försök med att måla rost, och jag blev otroligt nöjd med resultatet – det var faktiskt inte så svårt som jag alltid föreställt mig. Om jag ska vara helt ärlig tog projektet bara några minuter och det var riktigt kul att få söla omkring en liten stund!

I slutet av den här videon tipsar jag om en organisation som heter Dogrescue (www.Dogrescue.se). Det gör jag därför att tjejen som berättade för mig hur man skulle gå till väga för den här tekniken arbetar som adoptionsansvarig i den organisationen. Som så många andra hjälporganisationer är även Dogrescue i stort behov av hjälp, så om du har möjlighet att skänka en gåva – stor som liten – hade det varit helt fantastiskt. Det skulle såklart vara kul att se om mitt tips om detta ger någonting, så om du Swishar någonting (det är naturligtvis helt frivilligt och även om det är en mindre gåva kommer den göra skillnad – många bäckar små), så skriv ‘Lina‘ i meddelandet i överföringen!

rost.png
ingen kan göra allt.png

dogrescue swish.png

DSC_5953
Du behöver: svart, brunt, olivgrönt/kaki, rött och orange/brandgult.

howto-3.png
Eftersom att det var första gången jag själv gav mig på det här märkte jag att det är lätt att under processens gång tycka att ‘Nej, det här blir ju bara dynga’, helt fel nyanser och istället för rost ser det snarare ut som en bebi-kräk-bajs-situation. Det kändes till och med lite hopplöst stundvis. Men(!) fortsätt bara dutta, ta lite mer brandgult till exempel, våga använda lite mer utav den gröna och dutta omkring med svart uppepå. Dutta omkring i blöt färg och mellan varven låt det hela torka till, gå därifrån och låt ögonen vila  från de brun-orange nyanserna. När du kommer tillbaka med lite ny energi, dutta vidare, så ska du se att det kommer sluta i success!
howto-4.png
Som pricken över i duttar du omkring med svart möbelvax lite överallt över hela ytan. Om du använder en färg som inte är kompatibel med vax går det lika bra att som ett sista steg dutta med svart färg på den torra ytan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s