Om mig

Om mig

lina-9.png

Karolina heter jag, de flesta känner till mig som Lina, bara Lina – utan krusiduller och något fränt uttal, bara Lina. Väldigt enkelt. Jag spelar just nu på mina första år som 30+, men jag vågar vägra vara bitter för det!

Jag bor i Sveriges gladaste stad – Göteborg – och här i krokarna har jag bott hela mitt liv. Jag föddes i Mölndal och spenderade stor del av min uppväxt i Mölnlycke tillsammans med två av mina syskon innan vi for vidare ut på landet, en liten by mitt emellan Göteborg och Borås. I ungdomens dagar tog jag ett språng och flyttade hemifrån, till Borås och det fick ta ett par år innan jag insåg att jag såklart tagit vuxenkliven i fel riktning, men till slut tog även jag mitt förnuft till fånga (någorlunda i alla fall), jag packade väskan och for till Göteborg istället och där har jag bott sedan dess.

20180322-24.png

Jag är en väldigt kreativ person, jag mår som allra bäst när jag får skapa – på alla möjliga olika vis. Under mina lediga dagar sitter jag sällan helt stilla, jag målar, möblerar om och skapar. Det är mitt sätt att koppla av och stänga ute all stress från omvärlden. Det kan du läsa mer om här.

Under min arbetskarriär har jag gjort mängder av olika saker, en del har passat mig riktigt bra, andra ser jag som en erfarenhet och lite mer ‘Jaha, ja då har jag i alla fall gjort det med’. Jag har knegat på lite olika lager, både dag- och nattetid, jag har suttit på Skatteverkets kontor, jag har rullat in bakom en rad olika kundtjänsteskrivbord, jag hade en intensiv men relativt kortvarig karriär som barista och jag har sysslat med en del försäljningsjobb både över kassadisk och telefon. Men allra mest har jag arbetat som croupier. Det startade ute på nattklubbar redan när jag precis skulle fylla 20 år och sedan dess har jag fortsatt spela skjortan av folk. För tillfället är det ute till havs, på en kryssning mellan Holland och England, jag står bakom spelborden, ler och underhåller gäster. Det är ett arbete jag trivs riktigt bra med! Jag älskar miljön, ljudet av rasslande värdemarker i lådan på borden, glädjetjuten när någon vinner stort och att få träffa så många nya människor varje dag. En del är på väg hem efter en semester med familjen, några tar en weekend med sin käresta, vissa en fotbolls-cruise med grabbgänget och andra korsar den hårda sjön för att arbeta. Det finns så mycket historier och äventyr människor bär med sig, om man bara tar sig tiden till att lyssna.

lina med tavlan ROSA

20170422-13Under lite drygt tre år drev jag min egen inredningsbutik, WackyGoose inredning & möbelstudio, i Göteborg. Där vart det stor fokus på återbruk, gamla prylar och annat godis för var mans hem. Förutom handplockade dekorationer hade jag även handmålade och omgjorda möbler i sortimentet, jag sålde även färgerna jag själv arbetade med – möbel- och dekormålning. Jag höll kurser i möbelmålerier och jag startade i samma veva upp min Youtube-kanal i vilken jag visar upp mängder av olika måleritekniker; hur man återskapar patina på lite olika vis, sten-immitationer, drivveds-look och massa annat kul.

(Här hittar du kanalen med alla tips & tricks)!

butik-2.jpg

Det var en erfarenhet dom heter Duga! Jag fick träffa så många likasinnade människor och jag älskade äventyret den tiden av mitt liv förde med sig. Men, det var otroligt mycket arbete och det blev till slut överväldigande för att sköta för mig (och min älskade mor) helt själva, jag tappade för en stund gnistan och valde därför att sälja butiken. Efter ett par månaders inredningsavbrott återtog jag mitt stora intresse men håller det nu mer på en hobby-nivå. Jag tar fortsatt emot uppdrag för kunds räkning och sysslar en del med Homestyling, men inte alls i samma utsträckning som förr. Numera satsar jag mest på att ha roligt (för det måste man ju ha)!

lina-6.png

Inredningen har jag mer eller mindre alltid haft en stor passion för, jag har alltid älskat att fixa och dona i mitt eget hem, fyndat mycket på loppisar och skapat utifrån det. Till en början var det ren och skär hobbysyssla, jag gjorde om och bytte ut både möbler och smått i mitt eget hem vilket ledde till en del försäljning allteftersom. In med ”nytt” och ut med det gamla, så att säga. Så, en hobby alltså – tills jag en dag när jag var ute med hundarna i Krokslätt (Göteborg) av en slump gick förbi en lokal med lappar i fönstren ‘Lokal uthyres’. Två veckor senare stod jag med nycklarna i näven men den tänkta, privata verkstaden (i bakhuvudet hade jag bara att slippa slipdammet i sovrummet, haha) utvecklades ganska omgående till en butik och därefter rullade det mest bara på, i väldigt snabb takt – som vanligt när det gäller mig. Butiken flyttade 2 år senare till en overkligt charmig källarlokal i Vasastan, mitt i hjärtat av goa’ glada Göteborg! 1,5 år senare sålde jag butiken. Att ha en såpass central lokal blev så galet mycket mer arbete och väldigt kort fattat orkade jag inte med det tunga lasset helt ensam och höga hyror gjorde att jag inte hade råd att anställa – helt enkelt.

lina-010 (kopia).png

lina-2.png

Därifrån har jag sedan vandrat vidare med inredning och arbetar numera mer åt influencer-hållet och jag arbetade även en snabb tur på 2018’s säsong med Sommar med Ernst. Där fick jag ytterligare erfarenhet och inblick från en helt annan inredningsvinkel än jag tidigare haft. Den upplevelsen kastar jag ner i merit-ryggsäcken och nu knatar jag vidare med min konst tillsammans med diverse homestyling!

Jag ser mig själv ha en unik stil i det jag gör, många känner igen mina målade möbler till exempel, så även mina tavlor. Jag blandar mer än gärna olika stilar och jag inreder ofta väldigt färgglatt. Jag förhåller mig inte till några direkta trender i det jag gör, jag ser snarare till vilken känsla jag vill förmedla i varje rum. Jag är evigt tacksam för att den vita trenden med visdomsord numera är kasserad – nu lämnas det så mycket mer utrymme för oss inredare! Med den här bloggen vill jag ge er mina egna bästa tips för hur man får till den där pricken över i:t i hemmet, jag delar med mig av mängder av DIY och steg-för-steg instruktioner så att vem som helst kan fixa stilen hemma. Jag kommer diskutera kring olika inredningstrender och emellanåt även såga dessa och istället visa hur man à la Lina mest effektivt bryter de hetaste inredningslagarna. Det är nämligen lite så jag jobbar, för det mesta. Många inredare skulle förmodligen hemskt gärna vilja omyndighetsförklara mig och trä på mig en permanent tvångströja för att själva slippa allergiska utslag och nervösa sammanbrott när de ser hur jag gör och löser saker och ting. Men det är ju det som är så himla roligt med just inredning och andra kreativa banor – ingenting kan ju vara fel – eller hur?!

20180419-17.png

Ja, det här blev ju en hel roman för dig att ögna igenom (och har du kommit ända ner hit vill jag buga och bocka för att du tog dig tiden att läsa igenom allt det häringa om allt och ingenting). Om du inte vill missa någonting här på bloggen kan du knappa in din e-post i kolumnen till höger så dimper det ner ett mail varje gång ett nytt inlägg publicerats! Surfar du via mobilen skriver du in den längst ner på sidan.

Jag skulle bli överlycklig och tycka att det vart kul om du skulle vilja följa med mig på alla mina hittepå’n och ta del av mina tips och diskussioner!

Det var allt för mig! Må gott och frid vare med dig.

Många kramar / Lina

 

2 reaktioner till “Om mig”

  1. Oj va du har hunnit med mycket i ditt unga liv. Va du inspirerar mig till att måla ännu mer nu. Vilket energi knippe du verkar vara. Känns igenom ända hit. Tack för att du delar med dig av dig själv. Alltid roligt å höra andra människors liv. Kommer att följa dig nu. Kram från mig. Ulrica.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s