Projekt och events

Första veckan – Sommar med Ernst 2018

Jag påbörjar det här inlägget på hotellets uteplats med en kopp nybryggt kaffe i morgonsolen. Det är dags för sista dagen den här veckan – som har varit minst sagt intensiv, samtidigt helt fantastisk!

Först och främst vill jag bara klämma in att det är otroligt kul att få vara med här och se hela projektet växa fram. Någonting som från början bara var ett skal och en vision börjar ta fin form och en plats där man kan bo, leva och tillsammans med vänner skapa minnen för resten av livet. Ernst har ju verkligen ett öga för hur man kan lyfta fram en dammig vrå till att bli en inbjudande miljö att verkligen trivas i!

ernst-26

Jag frågade honom om han ser på direkten vad han skulle vilja göra med platser som den här när han besöker dem, han skiner liksom upp av frågan (jag antar att han har fått samma fråga ett tusental gånger tidigare – minst) och blickar ut över platsen vi arbetar på. Han berättar att han nästan omgående börjar hallucinera och drömma sig bort med tankar och idéer för hur man kan skapa utifrån grunden. Jag känner väl igen mig men kunde inte uttryckt det bättre själv! Jag vet precis vad han menar.

ernst-22

ernst-16

Överlag har vi haft kalasväder den här veckan, 20 grader+ och strålande solsken, men i förrgår small det till ordentligt! Jag är inte den som i vanliga fall är rädd för åska och oväder, men det här vart faktiskt riktigt otrevligt om jag ska vara helt ärlig. Det mullrade högt och länge, regnet öste ner som om himlen var på väg att lösas upp och vid ett par tillfällen blixtrade det till och small nästan precis samtidigt – det måste slagit ner hemskt nära(?). Vi hade inget direkt annat val än att stå under tak och vänta ut ovädret; två sekunder utanför tak och man hann bli blöt ända in på huden av allt regn. Vi alla stod inuti kvarnen när jag fick en sån däringa riktig obehagskänsla (eftersom att blixt och dunder var så jättenära) och kom att tänka på -”Hur hög är den här kvarnen egentligen?”. Jag fick som svar att toppen på den är högsta punkten i närområdet och jag tyckte att vi allihopa skulle söka regnskydd någonstans där blixten inte skulle vilja söka sig i första hand, haha. Så, vi alla sprang över till vårt mat-och-fika-tält och stod där och tryckte en stund istället. Nu så här i efterhand kan jag inte annat än småskratta lite för mig själv när jag tänker på det, sicket jädrans väder alltså!

När det väl blev en lucka (så gott som i alla fall) med regn och blixtrar passade vi alla på att springa till bilarna och åka tillbaka till hotellet för att fortsätta arbetet dagen efter istället.

ernst-25

Jag måste säga att arbetet går verkligen undan! Det händer saker precis hela tiden, i varje hörn av platsen och alla är jätteduktiga inom sina områden. Det är så kul att se hur duktiga människor arbetar med sådant de tycker är roligt, allting blir så himla bra!

ernst-23

Varje kväll har jag – efter en lång dusch med flera omgångar tvålande och skrubbande – startat igång datorn för att varva ner en stund framför en film. Och varje kväll har jag stenslocknat inom loppet av bara ett par minuter. Jag har varit helt slut! Kanske inte ens somnat, utan snarare däckat om kvällarna den här veckan! Jag har nog inte sovit så gott på länge.

Kvällsduscharna har ju helt klart varit ett projekt i sig. Vattnet har i flera tvålomgångar runnit ner i brunnen helt svart, jag har fått skrubba nagelband och ben i omgångar för att bli helt ren (eller ja, så ren det gått) – precis som det var i småskolan när man vart och rullat sig i en geggig sandlåda hela eftermiddagarna, haha! Härligt!

ernst-19

Första veckan över lag har gått bra! I alla fall om man frågar mig. Jag tror att de är nöjda med mig på plats också, ingen har sagt någonting annat, så jag vågar vara så fräck att påstå det i alla fall! Inga större snedsteg från min sida, en och annan vanlig snubbel här och var, ingenting märkvärdigt. En utav dagarna spillde jag kaffe rätt i armhålan och fick gå runt resten utav dagen med att se ut som att jag hade världens svettlök under ena armen. Men det är sånt man får bjuda på om man är jag.

ernst-18

Så här har jag suttit varje morgon, i grönt gräs med nybryggt kaffe, lyssnat till fågelkvitter, skratt från teamet och njutit av den vackra omgivningen! Vem hade inte trivts med det?!

Jag filmar lite här och var också för att kunna skrapa ihop till en vlogg (video-blogg) som så småningom kommer dyka upp på min Youtube-kanal. Så för att inte missa den kan du redan nu skutta in och följa kanalen där också – jag har mängder av tips, DIY och Steg-för-steg instruktioner för kul saker man kan göra i hemmet! För att få notiser därifrån varje gång en ny video dyker upp måste du klicka på symbolen som ser ut som en klocka.

ernst-27
Väl på tåget hem säger jag hejdå för den här gången. Nu ska jag ta två dagar utan någonting särskilt att göra innan jag på Onsdag åker tillbaka till arbetet ute till havs. Hoppas ni alla haft en underbar helg!

Och om du inte vill missa någonting härifrån bloggen kan du bara skriva i din e-post här i kolumnen högst upp till höger så kommer du få ett mail varje gång ett nytt inlägg dyker upp!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s